— Wij verhogen uw comfort
Coopman Trapliften
  • Home
  • Blog
  • Gezond de zomer door: Zo overleef jij de allerheetste zomerdagen!

Gezond de zomer door: Zo overleef jij de allerheetste zomerdagen!

vrijdag 10 augustus 2018
Zweten, puffen en blazen! 35 graden en meer in ons Belgenlandje. En als je dacht dat het ergste
voorbij was: mis gedacht! Volgens specialisten zou die zomerzon nog tot in oktober blijven hangen. En die intense hitte? Die maakt het dagelijkse leven er niet makkelijker op. Zeker wanneer je tot een extra kwetsbare doelgroep behoort. Gezond én verfrist de zomer door? Met deze tips kom je al een heel eind!

1. Hou de zon buiten

Een binnenkopper, maar oh zo waar! Heb je screens? Dan is het aan te raden deze te gebruiken. Sluit je woning af van invallend zonlicht, tot de zon ondergaat. Vanaf het moment dat de zon onder is, kan je de ramen openzetten om wat frisse lucht binnenlaten.

2. Neem een fles water mee wanneer je op pad gaat

Last van een droge mond, vermoeidheid of hoofdpijn? Vermijd dat je uitgedroogd raakt! Zorg ervoor dat je steevast iets te drinken bij je hebt, ook al heb je geen dorst. Daarnaast kan ook een stukje watermeloen hydraterend werken!

3. Vermijd zware lichamelijke activiteiten

Gaan wandelen met de hond? Tuinieren? Wacht er even mee, of toch zeker tot na 20u ’s avonds. Doe het wat rustiger aan dan je gewoon bent en plan over de middag gerust een korte siësta in! Ook je hond zal je dankbaar zijn!

4. Vermijd waar het even kan medicijnen en alcohol

Laat die zomerse cocktail even voor wat het is! Medicijnen en alcohol zijn een echte no go tijdens extreem hoge temperaturen, aangezien deze uitdrogend kunnen werken. Lijd je aan een chronische ziekte waardoor je dagelijks medicijnen dient te nemen? Neem tijdig contact op met je huisarts.

5. Een echte zonneklopper? Beperk je tot een plekje in de schaduw!

Zeker tussen 12 en 16u is het aan te raden om binnenshuis te blijven. Kan je het echt niet laten? Zoek dan op z’n minst een koel plekje uit in de schaduw en draag een hoofddeksel. In de vlakke zon gaan liggen bakken? Dat is nu wel het laatste wat je moet gaan doen! :-)

Geen dingen die je nog niet wist dus! Ons advies: neem vooral geen risico’s. Dit weer is allesbehalve een lachertje! :-)

Lees meer over trapliften

Meer informatie over traplift